2010. május 16., vasárnap

monszun

Nem törtem meg, esernyőt azértse veszek, viszont beszereztem egy gumicsizmát, szép virágosat :)
A cukrászdában is megvolt a napi sikerélményem: én csináltam a népnek az ebédet és még a hivatásos cukrász Olga néni is megdicsért (pedig nála nincs kegyelem, ha elrontasz valamit), aszongya: Doktornő, tényleg jó ez a hagyma a rakottkrumpliban :)))) (pedig féltem tőle, mert nyers állapotában nagyon húzta a száját a hagyma miatt, sosem izgultam ennyire, hogy milyen lesz a főztöm) Cserébe azért megtanított szakszerűen tojást pucolni. A titok az, hogy még forró állapotukban jól meg kell törni a héjukat, aztán lehűteni hideg vízzel, egy picit áztatni, és ahogy összehúzódik, a víz bemegy a héj és a fehérje közé. Tényleg működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése